Gegratineerde mosselen

      Geen reacties op Gegratineerde mosselen

 

Gegratineerde mosselen

Print
Categorie: Gerecht met vis, Ovenschotel
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • 150 gr verse champignons
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 kopjes dikke bechamelsaus
  • 25 gr roomboter
  • paneermeel

Bereidingswijze

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
  • Schrik ze met koud water af en neem de mosselen uit de schelpen.
  • Meng de mosselen, de in plakjes gesneden champignons en de b‚chamelsaus.
  • Verdeel het mengsel over 4 kleine of een grote vuurvaste schaal.
  • Bestrooi het gerecht met paneermeel en geraspte kaas. Beleg het met
  • kleine stukjes roomboter.
  • Gratineer de mosselen in de hete oven.