Gegratineerde mosselen

      Geen reacties op Gegratineerde mosselen

 

Gegratineerde mosselen

Recept categorie Gerecht met vis, Ovenschotel
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg verse mosselen
  • 150 gr verse champignons
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 kopjes dikke bechamelsaus
  • 25 gr roomboter
  • paneermeel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen open staan.
  2. Schrik ze met koud water af en neem de mosselen uit de schelpen.
  3. Meng de mosselen, de in plakjes gesneden champignons en de b‚chamelsaus.
  4. Verdeel het mengsel over 4 kleine of een grote vuurvaste schaal.
  5. Bestrooi het gerecht met paneermeel en geraspte kaas. Beleg het met
  6. kleine stukjes roomboter.
  7. Gratineer de mosselen in de hete oven.