Gegratineerde paddestoel-cheddarrollade

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde paddestoel-cheddarrollade

 

Print

Gegratineerde paddestoel-cheddarrollade

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 75 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 1/4 liter melk
  • 75 gr geraspte cheddar
  • 4 gesplitste eieren
  • 300 gr champignons
  • 75 gr cashewnoten
  • kummel
  • komijn
  • zout
  • peper

Voor de saus:

  • 1 1/2 dl cider
  • 3/4 dl room
  • 1 dl appelsap

Hoe maak ik het klaar:

  • maak een bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk, voeg dan de geraspte cheddar toe en haal de pan van het vuur.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg eerst de eidooiers aan de massa toe en spatel er dan de eiwitten door.
  • Smeer de massa op een bakplaat uit en bak hem 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Bak intussen de champignons en meng er de cashewnoten door.
  • Haal het cheddarmengsel als het is gesouffleerd uit de oven en leg het op een theedoek.
  • Verdeel er de champignons en de cashewnoten over en rol het geheel voorzichtig strak op.
  • Laat de rollade even in de koelkast rusten en snijd hem dan diagonaal in plakken.
  • Verwarm die nog even in de oven en gratineer ze eventueel met wat cheddar.
  • Serveer met een saus van de cider, appelsap en room.