Gegratineerde paddestoel-cheddarrollade

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde paddestoel-cheddarrollade

 

Gegratineerde paddestoel-cheddarrollade

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Extra info Vegetarisch
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 75 gr boter
  • 75 gr bloem
  • 1/4 liter melk
  • 75 gr geraspte cheddar
  • 4 gesplitste eieren
  • 300 gr champignons
  • 75 gr cashewnoten
  • kummel
  • komijn
  • zout
  • peper

Voor de saus:

  • 1 1/2 dl cider
  • 3/4 dl room
  • 1 dl appelsap

Hoe maak ik het klaar?

  1. maak een bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk, voeg dan de geraspte cheddar toe en haal de pan van het vuur.
  2. Klop de eiwitten stijf.
  3. Voeg eerst de eidooiers aan de massa toe en spatel er dan de eiwitten door.
  4. Smeer de massa op een bakplaat uit en bak hem 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  5. Bak intussen de champignons en meng er de cashewnoten door.
  6. Haal het cheddarmengsel als het is gesouffleerd uit de oven en leg het op een theedoek.
  7. Verdeel er de champignons en de cashewnoten over en rol het geheel voorzichtig strak op.
  8. Laat de rollade even in de koelkast rusten en snijd hem dan diagonaal in plakken.
  9. Verwarm die nog even in de oven en gratineer ze eventueel met wat cheddar.
  10. Serveer met een saus van de cider, appelsap en room.