Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 bitterkoekjes
  • 100 ml slagroom
  • 2 kleine peren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels amandelen ((zakje à 45 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • Bitterkoekjes boven kom in kleine stukjes knippen, room erdoor mengen. 
  • Mengsel 15 minuten laten staan, dan goed doorroeren. 
  • Intussen peren schillen, in partjes snijden en besprenkelen met citroensap. 
  • Peerpartjes op schaal leggen en amandelen erbij doen.
  • In pannetje partjes peer dakpansgewijs neerleggen en scheut bitterkoekjesroom erover verdelen. 
  • Peer 2 minuten zachtjes bakken, niet omscheppen. 
  • Amandelen erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot peer en amandelen goudbruin kleuren. 
  • Lekker met bolletje vanilleijs.