Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

Gegratineerde peer met bitterkoekjesroom

Recept categorie Gerecht met fruit
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 bitterkoekjes
  • 100 ml slagroom
  • 2 kleine peren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels amandelschaafsel (zakje à 45 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bitterkoekjes boven kom in kleine stukjes knippen, room erdoor mengen. 

  2. Mengsel 15 minuten laten staan, dan goed doorroeren. 

  3. Intussen peren schillen, in partjes snijden en besprenkelen met citroensap. 

  4. Peerpartjes op schaal leggen en amandelen erbij doen.

  5. In pannetje partjes peer dakpansgewijs neerleggen en scheut bitterkoekjesroom erover verdelen. 

  6. Peer 2 minuten zachtjes bakken, niet omscheppen. 

  7. Amandelen erover strooien en pannetje onder gourmetgrill schuiven, tot peer en amandelen goudbruin kleuren. 

  8. Lekker met bolletje vanilleijs.