Gegratineerde peren met sabayon en abrikozenijs

      Geen reacties op Gegratineerde peren met sabayon en abrikozenijs

 

Gegratineerde peren met sabayon en abrikozenijs

Recept printen
Recept categorie: IJs/ met fruit
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 500 gr gedroogde abrikozen
  • 1 fles zoete witte wijn
  • 250 gr suiker
  • 2 grote mooie peren
  • 1 citroen (het sap er van)
  • 1/2 vanillestokje
  • 3 ei

Hoe maak ik het klaar:

Abrikozenijs:

  • abrikozen 1 nacht weken in 4 dl wijn. Abrikozen laten uitlekken, vruchten
  • pureren en met 75 gr suiker mengen. In ijslaatje scheppen en in ñ 6 uur bevriezen.

Peren:

  • peren schillen en direkt met citroensap besprenkelen. 2 dl water verhitten, 75 gr suiker
  • hierin oplossen. 2 dl wijn en vanillestokje toevoegen en peren ñ 15 minuten zachtjes koken.
  • Laten uitlekken.

Sabayon:

  • in vuurvaste kom eidooiers loskloppen met 100 gr suiker en 3/4 dl wijn. Kom in pan
  • met kokend water zetten en sabayon tot dik vloeibaar mengsel kloppen.
  • Serveren: grill voorverwarmen op hoogste stand. Peren halveren, klokhuis verwijderen, peren
  • in dunne plakjes snijden en als waaier op borden leggen.
  • Sabayon over en naast peren schenken. Sabayon onder hete grill in ñ 30
  • seconden beetje bruin laten kleuren. Bolletje abrikozenijs naast peren scheppen.

Magnetronadvies

  • Abrikozen wellen: In magnetronschaal abrikozen en wijn doen. Afgedekt in ñ 10 minuten op
  • 700 Watt aan de kook brengen. Abrikozen ñ 1 uur laten staan en vervolgens pureren.
  • Sabayon: Eidooiers dik schuimig kloppen met suiker en wijn. In magnetronschaal mengsel ñ
  • 45 seconden op 700 Watt verhitten. Goed doorkloppen en mengsel steeds 15 seconden verhitten
  • tot vla net gebonden is. Tussentijds steeds doorkloppen.

Tips / Opmerking

Heeft u dit  recept een keer gemaakt ? Stuur mij dan de foto voor bij het recept.