Gegratineerde peren met sabayon en abrikozenijs

      Geen reacties op Gegratineerde peren met sabayon en abrikozenijs

 

Gegratineerde peren met sabayon en abrikozenijs

Recept categorie Gerecht met fruit, IJs
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 500 gr gedroogde abrikozen
  • 1 fles zoete witte wijn
  • 250 gr suiker
  • 2 grote mooie peren
  • 1 citroen het sap er van
  • 1/2 vanillestokje
  • 3 eidooiers

Hoe maak ik het klaar?

Abrikozenijs:

  1. abrikozen 1 nacht weken in 4 dl wijn. Abrikozen laten uitlekken, vruchten

  2. pureren en met 75 gr suiker mengen. In ijslaatje scheppen en in ñ 6 uur bevriezen.

Peren:

  1. peren schillen en direkt met citroensap besprenkelen. 2 dl water verhitten, 75 gr suiker

  2. hierin oplossen. 2 dl wijn en vanillestokje toevoegen en peren ñ 15 minuten zachtjes koken.
  3. Laten uitlekken.

Sabayon:

  1. in vuurvaste kom eidooiers loskloppen met 100 gr suiker en 3/4 dl wijn. Kom in pan

  2. met kokend water zetten en sabayon tot dik vloeibaar mengsel kloppen.
  3. Serveren: grill voorverwarmen op hoogste stand. Peren halveren, klokhuis verwijderen, peren
  4. in dunne plakjes snijden en als waaier op borden leggen.
  5. Sabayon over en naast peren schenken. Sabayon onder hete grill in ñ 30
  6. seconden beetje bruin laten kleuren. Bolletje abrikozenijs naast peren scheppen.

Magnetronadvies

  1. Abrikozen wellen: In magnetronschaal abrikozen en wijn doen. Afgedekt in ñ 10 minuten op
  2. 700 Watt aan de kook brengen. Abrikozen ñ 1 uur laten staan en vervolgens pureren.
  3. Sabayon: Eidooiers dik schuimig kloppen met suiker en wijn. In magnetronschaal mengsel ñ
  4. 45 seconden op 700 Watt verhitten. Goed doorkloppen en mengsel steeds 15 seconden verhitten
  5. tot vla net gebonden is. Tussentijds steeds doorkloppen.

Tips / Opmerkingen

Heeft u dit  recept een keer gemaakt ? Stuur mij dan de foto voor bij het recept.