Gegratineerde slakken met asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde slakken met asperges

Gegratineerde slakken met asperges

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Keuken: Franse keuken
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr asperges
  • 3 eetlepels boter
  • zout peper
  • 1 sjalotje
  • 1 dl slagroom
  • 1 eidooier
  • 10 basilicumblaadjes
  • 24 slakken

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de asperges schoon.
  2. Gebruik de kopjes voor een ander gerecht en nijd de stelen en julienne. 

  3. Stoof de asperges in 8-10 minuten in 2 eetlepels boter gaar.

  4. Snipper het sjalotje en laat ze op matig vuur in de rest van de boter glazig worden.
  5. Voeg de room en 4 blaadjes basilicum toe en het laat geheel tot sausdikte inkoken.
  6. Roer de eidooier door de saus en maak op smaak af met zout en peper.
  7. Verdeel de asperges over 2 voorverwarmde bordjes en leg de slakken hierop.
  8. Schep de saus op de slakken en laat het gerecht onder de voorverwarmde grill korte tijd gratineren.

  9. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes.