Gegratineerde stamppot met spruiten en prei

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde stamppot met spruiten en prei

 

Print

Gegratineerde stamppot met spruiten en prei

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen afkokers
  • 400 gr spruiten
  • 2 preien
  • peper & zout
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 100 gr extra belegen kaas geraspte

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes.
  • Maak de spruiten schoon.
  • Snijd de prei in ringen van 1 cm breed en was ze.
  • Kook de aardappelstukjes ± 10 minuten in iets gezouten water.
  • Voeg dan de hele spruiten, de preiringen en de knoflook uit de knijper toe en laat de aardappelen en de groenten nog eens ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Controleer of de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen en de groenten af en laat alles nog even droogstomen.
  • Schep de olijfolie voorzichtig door het mengsel; de aardappelstukjes moeten heel blijven.
  • Schep de stamppot in een voorverwarmde schaal en strooi er royaal versgemalen peper over.
  • Bestrooi de stamppot met de geraspte kaas en zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
  • Serveer zodra de kaas is gesmolten en bubbelt.