Gegratineerde uiensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde uiensoep

 

Gegratineerde uiensoep

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de uien en snijd ze in dunne gelijke plakjes
  2. Laat boter smelten in een platte braadpan en bak de uien onder voortdurend roeren met een houten lepel
  3. De uien mogen lichtbruin gekleurd zijn
  4. Kruid met peper en zout
  5. Snij het stokbrood in dikke schijven
  6. Beboter ze en beleg ze met flink wat geraspte kaas
  7. Zet ze onder de grill (oven op 220°C) om licht te kleuren
  8. Vul soepkommen met veel ui
  9. Overgiet met de kokende bouilon en leg het brood erop
  10. Zet de soepkommen opnieuw onder de grill, zodat de kaas op de schijfjes stokbrood verder kan gratineren