Gegratineerde venkelschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Gegratineerde venkelschotel

 

Gegratineerde venkelschotel

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Ovenschotel
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 venkelknollen
  • zout (peper)
  • 1 kleine ijsbergsla
  • 150 gr blauwschimmelkaas ( (bijvoorbeeld gorgonzola bleu d'Auvergne of Danish blue) in dunne plakken)
  • 1 dl crême fraiche

Extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de venkelknollen in plakken (bewaar het venkelgroen) en kook ze ± 5 minuten in water met zout.
  • Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.
  • Snijd ook de krop ijsbergsla in plakken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg in de ovenschaal om en om plakken venkel, ijsbergsla en kaas.
  • Houd enkele plakjes kaas apart en verkruimel die over de schotel.
  • Roer de crème fraîche met zout en peper los en schenk dit over de inhoud van de schaal.
  • Bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven en strooi er voor het serveren het venkelgroen over.