Gegrild varkensvlees en een aardappelslaatje met rode vodka

      Geen reacties op Gegrild varkensvlees en een aardappelslaatje met rode vodka

 

Gegrild varkensvlees en een aardappelslaatje met rode vodka

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 600 gram varkenshaasje
  • 1 kleine ui
  • 1 gele paprika
  • 6 nieuwe aardappelen (geschild en in schijfjes gesneden van een ½ cm dik)
  • 4 eetlepels yogonaise
  • 1 zure appel
  • 0,5 deciliter rode vodka
  • 1 bosje bieslook
  • 1 kropje krulsla (gewassen)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kruid het varkensvlees met peper en zout. 

  2. Grill het daarna 5 minuten langs beide kanten in een hete grillpan of op de barbecue.

  3. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. 

  4. Giet ze vervolgens voorzichtig af en droog ze op een handdoek.

  5. Maak een mengsel van de aardappelen, de gesnipperde ui, de geschilde en in reepjes gesneden paprika, de appelblokjes en de fijngehakte bieslook. 

  6. Kruid met peper en zout.

  7. Doe de rode vodka bij de yogonaise en meng dit dan samen met de aardappelsalade.

  8. Leg een beetje krulsla op het bord, daarop de aardappelsalade,en leg daarbij wat sneetjes gegrild varkenshaasje.