Gegrild varkensvlees met een olijfoliesausje van verse groentjes en fruit, slaatje van artisjokharten, witloof en aardappelen

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrild varkensvlees met een olijfoliesausje van verse groentjes en fruit, slaatje van artisjokharten, witloof en aardappelen

 

Gegrild varkensvlees met een olijfoliesausje van verse groentjes en fruit, slaatje van artisjokharten, witlof en aardappelen

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 800 gram varkensfilet
  • 5 dl olijfolie
  • 2 sinaasappelen
  • 2 tomaten
  • ½ courgette
  • ½ bussel radijzen
  • 400 gram voorgekookte aardappelen
  • 6 gesnipperde stronkjes witlof
  • 1 bokaal artisjokharten
  • 2 dl Batida de Coco
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 1 koffielepel geraspte gember

Bereidingswijze

  • Marineer het varkensvlees een nachtje in de Batida met de look, rozemarijn, gember, 2 dl olijfolie, peper en zout.
  • Leg het varkensvlees op een hete grill en laat het kleuren aan beide kanten. 
  • Zet het daarna zo'n 10 minuten in een oven op 180°C. 
  • Snij de courgette en de radijsjes in kleine blokjes. 
  • Snij daarna de tomaten in vier, ontpit ze en verwerk het vruchtvlees ook tot kleine blokjes. 
  • Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. 
  • Verdeel ze in partjes en snij deze nog eens in twee. 
  • Doe de gesneden groentjes en de partjes sinaasappel in een pan, samen met de resterende olijfolie, peper en zout. 
  • Laat rustig sudderen.
  • Voeg de artisjokhartjes en het fijngesneden witloof bij de gekookte aardappelen. 
  • Kruid het slaatje met peper, zout en een beetje olijfolie met look.
  • Laat het vlees gedurende 5 minuten op een rooster rusten en snijd het vervolgens schuin in plakjes.
  • Leg het aardappelslaatje midden op het bord en schik er het varkensvlees bovenop. 
  • Werk af met de saus.