Gegrilde burgers met witlof en paprikapuree

      Geen reacties op Gegrilde burgers met witlof en paprikapuree

Gegrilde burgers met witlof en paprikapuree

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1,25 kg kruimige aardappelen in stukken
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenketchup (hot)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 6 struikjes witlof
  • 25 gram boter
  • 200 ml melk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappels in een pan met weinig water en wat zout in ca. 20 minuten gaar.

  2. Kneed intussen de ui, gehakt, ketchup, 1 eetlepel olie en zout en peper goed door elkaar.

  3. Vorm er 4 burgers van.

  4. Vet een grillpan in met 1 eetlepel olie en verhit.

  5. Leg de burgers met de paprika in de pan.

  6. Rooster de burgers in 7 - 8 minuten bruin en gaar.

  7. Keer halverwege.

  8. Paprika af en toe omscheppen.

  9. Snij de struikjes witlof in de lengte in vieren.

  10. Leg de burgers op een warm bord en hou ze warm (onder aluminiumfolie).

  11. Leg de stukken witlof in de grillpan en in 4 - 5 minuten beetgaar roosteren.

  12. Af en toe omscheppen.

  13. Melk tegen de kook aan verhiiten.

  14. Aardappels afgieten en fijnstampen.

  15. Boter en zoveel melk erdoor roeren zodat een smeuïge puree ontstaat.

  16. Roer de paprika erdoor.

  17. Breng op smaak met zout en peper.

  18. Serveer de burgers met witlof en paprikapuree.