Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika

Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Griekse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 puntpaprika's
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 bosuitje in ringetjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 250 °C. 

  2. Paprika's 10 minuten in oven leggen. 

  3. Paprika's uit oven nemen en in afgesloten plastic zak iets laten afkoelen. 

  4. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. 

  5. Grillpan verhitten. 

  6. Kipfilets met zout en peper inwrijven en met 1 eetlepel olie bestrijken. 

  7. In grillpan kipfilets in 12-15 minuten gaargrillen, halverwege keren. 

  8. Yoghurt met komijn, zout en peper op smaak brengen en rest van olie en bosui erdoor roeren. 

  9. Paprika's uit plastic zak nemen en met scherp mesje (onder warm stromend water) velletje verwijderen. 

  10. Paprika's in vieren snijden, zaadlijsten en steeltje verwijderen. 

  11. Rijst, kipfilet en paprika over vier borden verdelen, yoghurtsaus erop scheppen.