Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika

Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ met kip
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 4 paprika
  • 300 gram rijst
  • 4 kip
  • 1 theelepel gemalen komijn ((djinten))
  • 1 bosuitje (in ringetjes)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 250 °C. 
  • Paprika's 10 minuten in oven leggen. 
  • Paprika's uit oven nemen en in afgesloten plastic zak iets laten afkoelen. 
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. 
  • Grillpan verhitten. 
  • Kipfilets met zout en peper inwrijven en met 1 eetlepel olie bestrijken. 
  • In grillpan kipfilets in 12-15 minuten gaargrillen, halverwege keren. 
  • Yoghurt met komijn, zout en peper op smaak brengen en rest van olie en bosui erdoor roeren. 
  • Paprika's uit plastic zak nemen en met scherp mesje (onder warm stromend water) velletje verwijderen. 
  • Paprika's in vieren snijden, zaadlijsten en steeltje verwijderen. 
  • Rijst, kipfilet en paprika over vier borden verdelen, yoghurtsaus erop scheppen.