Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt
Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

Recept printen Pin
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: Australië
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Calorieën: 300kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 15 g munt (fijngesneden)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 rode ui (gesnipperd)
  • 1 chilipeper
  • 1 serehstengel (citroengras)
  • 1 cm gember (in plakjes)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 4 kip

Ook nodig:

  • grillpan

Hoe maak ik het klaar:

  • Yoghurt in kom met munt mengen, zout en peper naar smaak toevoegen.
  • In steelpan 1 eetlepel olie verhitten en knoflook, ui en verkruimeld pepertje toevoegen. Geheel op laag vuur 1 min. fruiten.
  • Citroengras, gember, kokosmelk, komijn en 1/2 tl zout toevoegen.
  • Saus 15 min. afgedekt op laag vuur zachtjes laten koken.
  • Grillpan verhitten.
  • Kipfilets met 2 el olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • Kipfilets in 10 min. goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.
  • Citroengras en gember uit kokossaus scheppen.
  • Kipfilets serveren met kokossaus en yoghurt.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt
Hoeveelheid per portie
Calorieën 300 Calorieën van vet 180
% Dagelijkse waarde*
Vet 20g31%
koolhydraten 6g2%
Eiwit 23g46%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.