Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Keuken: Australische keuken
Totaal tijd 30 minuten
Porties 4
Calorieën 300 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse munt fijngesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 serehstengel citroengras
  • 1 cm verse gemberwortel in plakjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 theelepel gemalen komijn djinten
  • 4 kipfilets

Ook nodig:

  • grillpan

Hoe maak ik het klaar?

  1. Yoghurt in kom met munt mengen, zout en peper naar smaak toevoegen.
  2. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten en knoflook, ui en verkruimeld pepertje toevoegen. Geheel op laag vuur 1 min. fruiten.
  3. Citroengras, gember, kokosmelk, komijn en 1/2 tl zout toevoegen.
  4. Saus 15 min. afgedekt op laag vuur zachtjes laten koken.
  5. Grillpan verhitten.
  6. Kipfilets met 2 el olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  7. Kipfilets in 10 min. goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.
  8. Citroengras en gember uit kokossaus scheppen.
  9. Kipfilets serveren met kokossaus en yoghurt.
Voedingsfeiten
Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt
Hoeveelheid per portie
Calorieën 300 Calorieën van vet 180
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 20g 31%
Totaal koolhydraten 6g 2%
Eiwit 23g 46%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.