Gegrilde kipfilets gevuld met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde kipfilets gevuld met kaas

 

Gegrilde kipfilets gevuld met kaas

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 3
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 bosuitje
  • 1/2 eetlepel gesneden rode peper (potje)
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 50 gr slanke smeerkaas
  • 2 kip ( á 100 gr)
  • 1/2 eetlepel olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en hak de jalapeñopeper fijn.
  • Meng de uiringetjes, de peper en 2 theelepels Mexicaanse kruiden door de smeerkaas.
  • Snijd de kipfilets overlangs open en bestrijk de binnenkant met het smeerkaasmengsel.
  • Klap de kipfilets weer dicht en steek ze met een cocktailprikker vast.
  • Roer de rest van de Mexicaanse kruiden door de olie.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Bestrijk de kipfilets met het oliemengsel en leg ze in een lage ovenschaal.
  • Schuif de schaal ± 10 cm onder de hete grill en grilleer de kipfilets in ± 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel en keer ze halverwege.
  • Lekker met sinaasappelrijst met abrikozen en met een gemengde salade.