Gegrilde kipfilets gevuld met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde kipfilets gevuld met kaas

 

Gegrilde kipfilets gevuld met kaas

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 3
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 bosuitje
  • 1/2 eetlepel gesneden jalapeñopeper potje
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 50 gr slanke smeerkaas
  • 2 kipfilets á 100 gr
  • 1/2 eetlepel olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes en hak de jalapeñopeper fijn.
  2. Meng de uiringetjes, de peper en 2 theelepels Mexicaanse kruiden door de smeerkaas.
  3. Snijd de kipfilets overlangs open en bestrijk de binnenkant met het smeerkaasmengsel.

  4. Klap de kipfilets weer dicht en steek ze met een cocktailprikker vast.
  5. Roer de rest van de Mexicaanse kruiden door de olie.
  6. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  7. Bestrijk de kipfilets met het oliemengsel en leg ze in een lage ovenschaal.
  8. Schuif de schaal ± 10 cm onder de hete grill en grilleer de kipfilets in ± 10 minuten goudbruin en gaar.

  9. Bestrijk ze regelmatig met het oliemengsel en keer ze halverwege.
  10. Lekker met sinaasappelrijst met abrikozen en met een gemengde salade.