Gegrilde kippenboutjes met cranberry-komkommerchutney

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde kippenboutjes met cranberry-komkommerchutney

Gegrilde kippenboutjes met cranberry-komkommerchutney

Print
Categorie: Barbeque, Gerecht met Kip
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Voor de cranberry-komkommerchutney:

  • 1 komkommer
  • zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 175 gr Ocean Spay Cranberries
  • 1 eetlepel Sicilia Citroensap
  • het sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes

Voor de kippenboutjes:

  • het sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel rozemarijnblaadjes
  • 8 kippenboutjes

een grill of barbecue

    Bereidingswijze

    Chutney:

    • rasp de komkommer grof en bestrooi hem met zout.
    •  Laat ± 15 minutenuitlekken en knijp de komkommer goed uit.
    • Bak in de olie de ui en de knoflook ± 10 minuten zachtjes. Roer er het mosterdpoeder en de cayennepeper door.
    • Voeg de komkommer, de cranberry compote, het citroensap, het limoensap en zout naar smaak toe en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
    • Laat de chutney afkoelen en meng er de muntblaadjes door. 
    • Bewaar de chutney tot het gebruik koel.
    • Verwarm de grill of barbecue voor.

    Kippenboutjes:

      Meng het citroensap, de olie, knoflook, zout, peper en rozemarijnblaadjes en laat de kippenboutjes ± 15 minuten in dit mengsel marineren.

      • Rooster de kip ± 15 minuten op of onder de grill of ± 20 minuten op de barbecue keer regelmatig.
      • Serveer ze met de chutney.
      • Geef hierbij Witte en Wilde rijst, gekookt in kippenbouillon met 1 eetlepel kerriepoeder.
      • Garneer met geroosterde amandelsnippers en bloemen van radijs.