Gegrilde perziken

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde perziken

Gegrilde perziken

Recept categorie Barbeque, Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat 12 bitterkoekjes weken in 6 eetlepels sinaasappellikeur (slijter).
  2. Halveer en ontpit 6 perziken.
  3. Meng 2 eetlepels suiker met 1 eetlepel cacao (pak á 125 gr, Van Houten).
  4. Leg in iedere erzik een bitterkoekje en bestrooi dit met het suikermengsel.
  5. Verdeel 50 gr boter over de perziken.
  6. Zet de halve perziken ieder op een stukje aluminiumfolie.
  7. Wikkel de perziken in het aluminiumfolie en leg ze ± 30 minuten in de as van de barbecue.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een bolletje ijs, losgeklopte zure room of crème fraîche.