Gegrilde piepkuiken en krieltjes

      Geen reacties op Gegrilde piepkuiken en krieltjes

Gegrilde piepkuiken en krieltjes

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 piepkuikens
  • 1 citroen
  • 4 takjes citroentijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el citroenpeper

Voor de geroosterde aardappels:

  • 500 gram krieltjes gewassen
  • Grof zeezout en peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de citroen in partjes en stop dit in elk piepkuiken, samen met een ½ ongepeld teentje knoflook, wat citroentijm en peper en zout.
  2. Wrijf de piepkuikens in met wat olijfolie en kruid met citroenpeper en zout.
  3. Plaats de piepkuikens op het rooster met daaronder een bakplaat.
  4. Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 160 ºC. Schuif in op niveau 2.
  5. Indien u een bratometer heeft, plaats deze dan in het dikste stuk van de filet en stel de kern in op 72 ºC kerntemperatuur. In 45-50 minuten is de kip gaar.
  6. Maak de krieltjes aan met wat olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
  7. Plaats deze naast de piepkeukens voor 35-40 minuten.
  8. Laat de kip rusten in de warmhoudlade op 70 ºC voor ongeveer 10 minuten.