Gegrilde piepkuiken en krieltjes

      Geen reacties op Gegrilde piepkuiken en krieltjes
Gegrilde piepkuiken en krieltjes

Gegrilde piepkuiken en krieltjes

Recept printen Pin
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 piepkuikens
  • 1 citroen
  • 4 takjes citroentijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el peper

Voor de geroosterde aardappels:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de citroen in partjes en stop dit in elk piepkuiken, samen met een ½ ongepeld teentje knoflook, wat citroentijm en peper en zout.
  • Wrijf de piepkuikens in met wat olijfolie en kruid met citroenpeper en zout.
  • Plaats de piepkuikens op het rooster met daaronder een bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 160 ºC. Schuif in op niveau 2.
  • Indien u een bratometer heeft, plaats deze dan in het dikste stuk van de filet en stel de kern in op 72 ºC kerntemperatuur. In 45-50 minuten is de kip gaar.
  • Maak de krieltjes aan met wat olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
  • Plaats deze naast de piepkeukens voor 35-40 minuten.
  • Laat de kip rusten in de warmhoudlade op 70 ºC voor ongeveer 10 minuten.