Gegrilde varkenskarbonade met Cranberry Salsa

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde varkenskarbonade met Cranberry Salsa

Gegrilde varkenskarbonade met Cranberry Salsa

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vlees/ Varkensvlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de salsa:

  • 1 sinaasappel
  • 175 gr Ocean Spray Cranberries
  • 1 rode ui
  • 1 groene peper (zaadjes verwijderd)
  • 1 geschilde mango in kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • limoensap

en verder:

  • 4 haaskarbonades
  • 1 zakje Conimex Saté Marinade
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de sinaasappel dik.
  • Snijd de vliezen tussen de partjes uit en vang het sap op.
  • Snijd de partjes in stukjes en meng ze met de overige ingrediënten voor de salsa. 
  • Zet dit tot gebruik in de koelkast (kan 1 dag van tevoren worden gemaakt).
  • Verwarm de barbecue of grill voor.
  • Maak de saté-marinade volgens de gebruiksaanwijzing aan met 2 eetlepels koud water en 1 eetlepel olie.
  • Wrijf de karbonades met de marinade in en laat de smaken ± 15 minuten intrekken.
  • Rooster de karbonades ± 15 minuten op de grill of ± 20 minuten op de barbecue.
  • Geef de salsa er apart bij.
  • Ocean Spray Cranberries
  • Verse cranberries zijn alleen in het najaar en de winter te koop.
  • Cranberry compote in een potje kan je gelukkig het hele jaar door gebruiken en is dus een echte aanwinst voor de voorraadkast vooral in de zomer als onderdeel van salsas. In chutneys voor bij de barbecue en in frisse, zomerse desserts.

Tips / Opmerking

Ocean Spray Cranberries is gemaakt van Amerikaanse cranberries (veenbessen) en is fris zoet-zurig van smaak. Na opening is de compote in de koelkast nog 1 maand houdbaar.