Gegrilde varkensmedaillons met basilicum

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde varkensmedaillons met basilicum

Gegrilde varkensmedaillons met basilicum

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Varkensvlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 varkensmedaillons van ± 150 gr elk
  • 3 vleestomaten
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 20 gr boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bestrijk de medaillons met de gesmolten boter en rooster ze aan beide zijden gedurende ± 3 minuten in de grillpan, de ovengrill of op het barbecuerooster.

  2. Kruid het vlees, nadat elke zijde een mooi ruitjespatroon heeft gekregen, met peper en zout en houd het op een réchaud warm.

  3. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
  4. Meng de tomaat in een kom met de olijfolie, de fijngesneden basilicum, het citroensap en peper en zout.

  5. Verdeel dit mengsel met een lepel over de medaillons en warm het geheel nog even door.

Tips / Opmerkingen

Serveer met spaghetti of noedels en een pittige salade.