Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

 

Print

Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 450 gram tuinbonen (diepvries) ontdooid
  • 500 gram krielaardappels
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 250 gram romaatjes vieren
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse munt (à 15 gram)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 600 gram zeewolffilet
  • 25 gram boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Grijs velletje van tuinbonen verwijderen. 
  • Krielaardappels in 20 minuten gaarkoken. 
  • Sjalot met witte wijn omscheppen. 
  • Romaatjes met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak met sjalot mengen. 
  • Muntblaadjes van takjes afplukken. 
  • Tuinbonen 2 minuten koken, in vergiet laten uitlekken en met staafmixer of in keukenmachine met munt en 1 eetlepel olie tot grove puree malen. 
  • Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. 
  • Grillpan verhitten. 
  • Vis droogdeppen, met olie insmeren en met zout en peper bestrooien. 
  • Zeewolf in ca. 5-7 minuten goudbruin grillen, halverwege keren. 
  • Tuinbonenpuree over vier warme borden verdelen, zeewolf erbovenop leggen en tomaatjes met dressing eromheen scheppen. 
  • Krielaardappels met boter omscheppen en in aparte schaal opdienen.