Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

      Reacties uitgeschakeld voor Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

 

Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 450 gram tuinbonen (diepvries) ontdooid
  • 500 gram krielaardappels
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 250 gram romaatjes vieren
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse munt (à 15 gram)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 600 gram zeewolffilet
  • 25 gram boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Grijs velletje van tuinbonen verwijderen. 

  2. Krielaardappels in 20 minuten gaarkoken. 

  3. Sjalot met witte wijn omscheppen. 

  4. Romaatjes met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak met sjalot mengen. 

  5. Muntblaadjes van takjes afplukken. 

  6. Tuinbonen 2 minuten koken, in vergiet laten uitlekken en met staafmixer of in keukenmachine met munt en 1 eetlepel olie tot grove puree malen. 

  7. Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. 

  8. Grillpan verhitten. 

  9. Vis droogdeppen, met olie insmeren en met zout en peper bestrooien. 

  10. Zeewolf in ca. 5-7 minuten goudbruin grillen, halverwege keren. 

  11. Tuinbonenpuree over vier warme borden verdelen, zeewolf erbovenop leggen en tomaatjes met dressing eromheen scheppen. 

  12. Krielaardappels met boter omscheppen en in aparte schaal opdienen.