Gehakt met champignons en komkommer

      Reacties uitgeschakeld voor Gehakt met champignons en komkommer

Gehakt met champignons en komkommer

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 komkommer
  • 1 bakje champignons
  • 3 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 doosje Cup a soup champignons met croûtons
  • 1 ei
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de komkommer, halveer hem overlangs, verwijder met een lepel de zaden en snijd de helften in stukken.

  2. Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  4. Pel het sjalotje en snipper het heel fijn.
  5. Doe de ui, het gehakt, 2 zakjes soeppoeder, het ei en de kerrie in een kom en meng alles goed door elkaar.

  6. Verhit de olie in een pan en bak het gehaktmengsel in ± 5 minuten rul.
  7. Schep het gehakt uit de pan.
  8. Bak in dezelfde pan de komkommer en de champignons ± 2 minuten.
  9. Voeg de tomaten en 1 zakje soeppoeder toe en laat de groenten met het deksel schuin op de pan ± 10 minuten zachtjes stoven.

  10. Voeg het gehaktmengsel toe en breng op smaak met zout en peper.
  11. Serveer er gebakken krieltjes bij.