Gehakt-paprika-quiche

      Reacties uitgeschakeld voor Gehakt-paprika-quiche

Gehakt-paprika-quiche

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met vlees
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Ontdooi 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, leg ze op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 30 cm doorsnee.
  • Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en snijd de randen bij.
  • Vermeng 500 gr kip- of kalkoengehakt met 2 eieren, 1/2 theelepel zout, peper, 2 eetlepel (rode) pesto, 2 gesnipperde rode paprika's, 2 eetlepels kappertjes en 75 gr gemalen Parmezaanse kaas.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Doe het gehakt over in de vorm en druk gelijkmatig aan.
  • Snijd 1 groene paprika in dunne ringen, schik deze mooi op het gehakt en druk licht aan.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten mooi bruin en gaar. Garneer met de blaadjes van 2 takjes basilicum.