Gehaktbal, groente en aardappeltjes in schil

      Geen reacties op Gehaktbal, groente en aardappeltjes in schil

 

Gehaktbal, groente en aardappeltjes in schil

Dit recept was op donderdag 30 juli 2015 te zien in het tv-programma Wie Doet De Afwas
Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Gehaktballen:

  • 440 g half om half gehakt
  • 3 beschuiten
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl gemalen zwarte peper
  • 0,5 g zeezout

Groenten en aardappels:

  • 10 nieuwe aardappel met schil
  • 800 g gewassen bladspinazie
  • 800 g sperzieboontjes

Extra nodig: stoomoven

Hoe maak ik het klaar?

Gehaktballen:

  1. Meng het gehakt met de verkruimelde beschuit, de eieren, paprikapoeder, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en het zeezout. Kneed goed door en vorm er 8 gelijke ballen van.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Bak de ballen rondom goudbruin aan. Zet het vuur laag en laat de gehakt ballen gaar sudderen in circa 30 minuten.

Groenten en aardappels:

  1. Halveer de aardappels. Verwarm de stoomoven voor. Verdeel de aardappels en de groenten in de stoomoven. Stoom de aardappels in circa 7 minuten gaar. Stoom de sperzieboontjes in circa 4 minuten gaar en spinazie in 2 minuten gaar.

Serveren:

  1. Verdeel de groenten over de borden en serveer op elk bord 2 gehaktballen.

Additionele bereidingstips van het Miele-kookteam:

  1. De temperatuur waarop de aardappels, sperzieboontjes en spinazie gestoomd moeten worden, is als volgt:
  2. - Aardappels 120 °C
  3. - Sperzieboontjes 100 °C
  4. - Spinazie 120 °C
  5. In plaats van 30 minuten sudderen, kunnen de gehaktballen 15 minuten op 85 °C in de drukstoomoven. De gehaktballen blijven dan sappiger en malser.