Gehaktbal op brood

      Reacties uitgeschakeld voor Gehaktbal op brood

Gehaktbal op brood

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Porties 1
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 40 gr gehakt
  • zout peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 10 gr boter
  • 1/2 dl water
  • 1 met boter besmeerd sneetje brood
  • 1 blaadje sla
  • 1 stukje tomaat
  • 1 stukje augurk

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng het gehakt met het paneermeel, peper, zout, nootmuskaat en de melk goed door elkaar en vorm er met vochtige handen een stevige bal van.

  2. Laat de boter in een braadpan lichtbruin worden, doe er de gehaktbal voorzichtig in en bak hem rondom bruin (keer hem voorzichtig met een lepel).

  3. Zet de vlam klein, doe het deksel schuin op de pan en giet het water voor op de deksel.

  4. Roer goed tot al het bruin van de bodem is opgelost.
  5. Breng de jus aan de kook en laat de gehaktbal in nog 10 minuten gaar stoven.

  6. Leg een blaadje sla, een stukje tomaat en een stukje augurk op een bordje en serveer de gehaktbal op het brood.