Gehaktsaus Bolognese

      Reacties uitgeschakeld voor Gehaktsaus Bolognese

 

Gehaktsaus Bolognese

Recept categorie Gerecht met vlees, Saus
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr rundergehakt
  • 100 gr mager gerookt spek of bacon (dikke plakjes)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr champignons
  • 1 worteltje
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels basilicum of oregano
  • 2 dl gezeefde tomaten pak
  • 1 dl bouillon tablet
  • 1 dl room
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd het spek of de bacon in kleine blokjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  3. Was de groenten en snijd of hak ze fijn.
  4. Bak het spek of de bacon met wat boter in een diepe koekenpan of kleine braadpan
  5. even zachtjes aan en doe er de fijngesneden groenten bij.
  6. Fruit alles op matig vuur ± 10 minuten.
  7. Doe er dan het gehakt bij en laat dat al omscheppend gaar worden.
  8. Voeg de gezeefde tomaten, de bouillon, het basilicum en de peterselie toe.
  9. Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur tot een dikke saus inkoken.

  10. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel een likje mosterd.

  11. Laat de saus tenslotte tot de gewenste dikte inkoken.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een pasta.