Gehaktsaus Bolognese

      Reacties uitgeschakeld voor Gehaktsaus Bolognese

 

Print

Gehaktsaus Bolognese

Categorie Gerecht met vlees, Saus
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr rundergehakt
  • 100 gr mager gerookt spek of bacon (dikke plakjes)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr champignons
  • 1 worteltje
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels basilicum of oregano
  • 2 dl gezeefde tomaten pak
  • 1 dl bouillon tablet
  • 1 dl room
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het spek of de bacon in kleine blokjes.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Was de groenten en snijd of hak ze fijn.
  • Bak het spek of de bacon met wat boter in een diepe koekenpan of kleine braadpan
  • even zachtjes aan en doe er de fijngesneden groenten bij.
  • Fruit alles op matig vuur ± 10 minuten.
  • Doe er dan het gehakt bij en laat dat al omscheppend gaar worden.
  • Voeg de gezeefde tomaten, de bouillon, het basilicum en de peterselie toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur tot een dikke saus inkoken.
  • Roer de room erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel een likje mosterd.
  • Laat de saus tenslotte tot de gewenste dikte inkoken.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een pasta.