Gehaktschotel met aardappel en tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Gehaktschotel met aardappel en tomaat

Gehaktschotel met aardappel en tomaat

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 700 gr ongeschilde geboende vastkokende aardappels
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grofgesneden grote ui
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 fijngesneden Spaanse pepers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • zout peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano gedroogde
  • 500 gr tomaten in plakken
  • 150 gr geraspte Emmentaler

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen 20 minuten, giet ze af en laat ze uitdampen.
  • Pel ze en snijd ze in plakken van 1/2 cm dik.
  • Bak de ui 10 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie.
  • Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in 5 minuten rul.
  • Bak de Spaanse peper 3 minuten mee en voeg de mosterd, de tomatenketchup, zout, peper, het paprikapoeder en de oregano toe.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schik delft van aardappelen in een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter.
  • Meng het gehaktmengsel met de helft van de tomaat en verdeel dit over de aardappelen.
  • Bestrooi met 3 eetlepels kaas.
  • Leg de rest van de aardappelen en de tomaat om en om op het gehakt en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Bak het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.
  • Lekker met een groene salade.