Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje

      Reacties uitgeschakeld voor Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje

 

Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 25 gr boter
  • 100 gr ontbijtspek in blokjes
  • 1/2 liter tomatensaus met bacon en rode peper (potje)
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/8 liter slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 450 gr aardappelen golfjes / voorgekookte
  • 3 eetlepels pesto

Bereidingswijze

  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
  • Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
  • Voeg de tomaten, de tomatensaus en de tijm toe en laat het mengsel ± 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper, roer er 2 eetlepels slagroom door en schep het mengsel in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrooi het gehaktmengsel met de kaas en dek het geheel dakpansgewijs met de aardappelgolfjes af.
  • Klop de pesto en de rest van de slagroom door elkaar en lepel dit mengsel over de aardappelen.
  • Strooi de rest van de kaas erover en bak de gehaktschotel in het midden van de oven in ± 45 minuten goudbruin en door en door warm.
  • Lekker met een gemengde salade.