Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje

      Reacties uitgeschakeld voor Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje

 

Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje

Recept categorie Gerecht met vlees, Ovenschotel
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 gedroogde tomaten op olie
  • 25 gr boter
  • 100 gr ontbijtspek in blokjes
  • 1/2 liter tomatensaus met bacon en rode peper (potje)
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/8 liter slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 450 gr aardappelen golfjes / voorgekookte
  • 3 eetlepels pesto

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
  3. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
  4. Voeg de tomaten, de tomatensaus en de tijm toe en laat het mengsel ± 5 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Breng op smaak met zout en peper, roer er 2 eetlepels slagroom door en schep het mengsel in een ovenschaal.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Bestrooi het gehaktmengsel met de kaas en dek het geheel dakpansgewijs met de aardappelgolfjes af.

  8. Klop de pesto en de rest van de slagroom door elkaar en lepel dit mengsel over de aardappelen.

  9. Strooi de rest van de kaas erover en bak de gehaktschotel in het midden van de oven in ± 45 minuten goudbruin en door en door warm.

  10. Lekker met een gemengde salade.