Gehaktsoep met vermicelli

      Reacties uitgeschakeld voor Gehaktsoep met vermicelli
Print

Gehaktsoep met vermicelli

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 schoongemaakte en fijngehakte groene paprika
  • 1 schoongemaakte van de zaadjes ontdane en fijngehakte groene peper
  • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 1 liter water
  • 50 gr vermicelli
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul.
  • Voeg de fijngehakte paprika en groene peper en de stukjes tomaat toe en bak alles
  • onder regelmatig omscheppen 4 minuten.
  • Voeg het water toe en laat de soep op matig vuur en onder voortdurend roeren aan de kook komen.
  • Voeg de vermicelli toe, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Maak de soep op smaak met wat zout en peper.