Geitenkaas verpakt in druivenbladeren

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaas verpakt in druivenbladeren

Geitenkaas verpakt in druivenbladeren

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met kaas
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels  olijfolie
  • 1 kleine fijngesneden  rode peper
  • 2 eetlepels fijngesneden  basilicum
  • 1 theelepel fijngesneden tijm
  • 1 knoflook
  • zout (peper)
  • 4 grote druivenbladeren (vers of uit blik)
  • 4 ronde plakken geitenkaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Vermeng 3 eetlepels olie, de rode peper, de basilicum, de tijm, de knoflook, zout en peper.
  • Kook de verse druivenbladeren ± 4 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze direct met koud water af.
  • Druivenbladeren uit blik hoeft u alleen met koud water af te spoelen.
  • Leg elke plak kaas op 1 groot blad of op 2 kleinere bladeren die elkaar iets overlappen.
  • Verdeel het kruidenmengsel over de plakken kaas, vouw de druivenbladeren om de kaas en zet ze met houten cocktailprikkers vast.
  • Bestrijk de pakketjes aan de buitenkant met 1 eetlepel olie en rooster ze aan beide kanten 3-4 minuten.

Tips / Opmerking

Serveer er dikke plakken geroosterd boerenbrood bij die met een teentje knoflook zijn ingewreven.