Geitenkaas verpakt in druivenbladeren

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaas verpakt in druivenbladeren

Geitenkaas verpakt in druivenbladeren

Recept categorie Barbeque, Gerecht met kaas
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels  olijfolie
  • 1 kleine fijngesneden  rode peper
  • 2 eetlepels fijngesneden  basilicum
  • 1 theelepel fijngesneden tijm
  • 1 geperst teentje knoflook
  • zout peper
  • 4 grote druivenbladeren vers of uit blik
  • 4 ronde plakken geitenkaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng 3 eetlepels olie, de rode peper, de basilicum, de tijm, de knoflook, zout en peper.
  2. Kook de verse druivenbladeren ± 4 minuten in ruim kokend water met zout en spoel ze direct met koud water af.
  3. Druivenbladeren uit blik hoeft u alleen met koud water af te spoelen.
  4. Leg elke plak kaas op 1 groot blad of op 2 kleinere bladeren die elkaar iets overlappen.
  5. Verdeel het kruidenmengsel over de plakken kaas, vouw de druivenbladeren om de kaas en zet ze met houten cocktailprikkers vast.
  6. Bestrijk de pakketjes aan de buitenkant met 1 eetlepel olie en rooster ze aan beide kanten 3-4 minuten.

Tips / Opmerkingen

Serveer er dikke plakken geroosterd boerenbrood bij die met een teentje knoflook zijn ingewreven.