Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

Geitenkaasflensjes met gekarameliseerde ui en prei

Recept categorie Gerecht met kaas, Pannekoeken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 75 gr bloem
  • zout
  • 1 ei
  • 2 1/2 dl melk
  • 4 plakken geitenkaas á ± 70 gr
  • peper
  • 2 eetlepels boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 prei in dunne ringen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel amandelen geschaafde

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk en bak er in de boter 4 dunne flensjes van.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Halveer de plakken geitenkaas en bestrooi ze met peper.
  4. Smoor de ui en prei op laag vuur in de boter.
  5. Voeg de suiker en 4 eetlepels water toe en verwarm het geheel al omscheppend tot het water verdampt en de suiker gekarameliseerd is.
  6. Spreid de flensjes uit.
  7. Leg op elk flensje wat groenten en daarop 2 stukjes geitenkaas.
  8. Vouw de flensjes in vieren.
  9. Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes er met de punt naar het midden op.
  10. Schep de crème fraîche in het midden en strooi er de amandelen over.
  11. Laat de crème fraîche in het midden van de oven in ± 8 minuten smelten.