Geitenkaasfondue met honing en tijm

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaasfondue met honing en tijm

Geitenkaasfondue met honing en tijm

Recept categorie Gerecht met kaas
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram Hollandse geitenkaas
  • 100 gram zachte geitenkaas (bijv. bettine blanc)
  • 300 gram droge witte wijn
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel tijm
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels maïzena
  • witte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. 

  2. Zachte geitenkaas verbrokkelen. 

  3. In fonduepan wijn met honing en tijm aan de kook brengen. 

  4. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. 

  5. Slagroom erdoor roeren. 

  6. Maïzena oplossen in 2 eetlepels water of wijn, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 

  7. Op smaak brengen met zout en peper. 

  8. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

  9. Om te dippen: - bruin stokbrood of in puntjes gesneden shoarmabroodjes - kleine roosjes rauwe broccoli - gehalveerde artisjokharten (blik) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven.