Geitenkaasfondue met honing en tijm

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaasfondue met honing en tijm
Print

Geitenkaasfondue met honing en tijm

Categorie Gerecht met kaas
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram Hollandse geitenkaas
  • 100 gram zachte geitenkaas (bijv. bettine blanc)
  • 300 gram droge witte wijn
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel tijm
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels maïzena
  • witte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. 
  • Zachte geitenkaas verbrokkelen. 
  • In fonduepan wijn met honing en tijm aan de kook brengen. 
  • Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. 
  • Slagroom erdoor roeren. 
  • Maïzena oplossen in 2 eetlepels water of wijn, maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. 
  • Op smaak brengen met zout en peper. 
  • Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
  • Om te dippen: - bruin stokbrood of in puntjes gesneden shoarmabroodjes - kleine roosjes rauwe broccoli - gehalveerde artisjokharten (blik) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven.