Geitenkaassoufflé

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaassoufflé

Geitenkaassoufflé

Recept categorie Gerecht met kaas, Ovenschotel
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kerstomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 dl melk
  • 1 theelepel majoraan

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de tomaatjes in vieren en de uitjes in ringetjes.
  3. Verkruimel de kaas en splits de eieren.
  4. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
  5. Roer er scheutje voor scheutje de melk door en blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat.
  6. Roer er van het vuur af de dooiers, de kaas en de majoraan door en voeg naar smaak zout en peper toe.
  7. Klop de eiwitten stijf en spatel deze luchtig door de saus.
  8. Vet een souffléschaal in en schep het mengsel erin.
  9. Strooi de tomaat en de bosui erover.
  10. Laat de soufflé in de oven in ± 20 minuten rijzen en goudbruin worden.