Geitenkaassouffleetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Geitenkaassouffleetjes

Geitenkaassouffleetjes

Recept categorie Gerecht met kaas, Ovenschotel
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bestrijk 4 soufflévormpjes (doorsnee ± 8 cm) met gesmolten boter en bestrooi ze met paneermeel.

  3. Snijd 175 gr geitenkaas klein en laat die op laag vuur in 1 1/4 dl slagroom smelten.

  4. Splits 2 kleine eieren.
  5. Neem de gesmolten kaas van het vuur en roer er de dooiers en 3/4 eetlepel maïzena, aangelengd met een scheutje water door.

  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het kaas-roommengel.
  8. Schep het mengsel in de soufflévormpjes en laat het in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar worden.