Gekarameliseerde noten

      Reacties uitgeschakeld voor Gekarameliseerde noten

 

Gekarameliseerde noten

Gekarameliseerde noten

Print Pin
Categorie: Hapjes, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
Auteur: brendakookt.nl

ingrediënten

  • 200 gram ongebrande ongezouten cashewnoten of andere noten
  • eetlepel honing
  • 15 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille aroma
  • snufje kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  • Verwarm in een pan met dikke bodem de honing met roomboter, halve theelepel zout, vanille aroma en een snufje kaneel. Meng dit goed door elkaar en draai het vuur hierna uit.
  • Meng de cashewnoten door het botermengsel en roer dit goed door zodat alle noten met een laagje bedekt zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden, bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de noten over de bakplaat.
  • Bak de noten ongeveer 20 minuten in de oven. Zorg ervoor dat je iedere 5 minuten het mengsel even doorroert om aanbranden te voorkomen.
  • Roer de noten nadat ze uit de oven zijn gekomen nog een keer goed door en laat ze hierna 2 minuten staan.
  • Verdeel daarna de suiker en een beetje zout over de noten en roer het nogmaals door zodat de suiker en het zout mooi verdeeld zijn.

Tips / Opmerkingen

De noten zijn heerlijk als ze nog een beetje warm zijn, maar ook koud zijn ze prima te eten. Als je ze wilt bewaren: zorg dat de noten helemaal afgekoeld zijn voordat je ze in een luchtdicht bakje doet.