Gekarameliseerde sinaasappels

      Reacties uitgeschakeld voor Gekarameliseerde sinaasappels

Gekarameliseerde sinaasappels

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 4 sinaasappels
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 25 gram amandelen
  • 50 gram basterdsuiker
  • 4 eetlepels crême fraiche

Hoe maak ik het klaar:

  • Was 1 sinaasappel en trek met een zesteur siertjes van de schil.
  • Schil deze en de andere sinaasappels dik en halveer ze overdwars.
  • Leg ze in een schaal met de geschilde kanten naar boven.
  • Besprenkel ze met de Grand Marnier.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  • Strooi het schaafsel over de sinaasappels.
  • Verwarm de basterdsuiker in een steelpan met 2 eetlepels water.
  • Voeg de sinaasappelsliertjes toe.
  • Haal de pan van het vuur als de stroop lichtbruin is.
  • Schenk de stroop over de sinaasappels.
  • Schep de crème fraîche op de sinaasappels en serveer ze licht gekoeld.

Tips / Opmerking

Tip: ook lekker met Chocolade slagroomijs (Hertog)
Wijnadvies: Passade sherry cream, Spaanse rode wijn