Gekarameliseerde sinaasappels

      Reacties uitgeschakeld voor Gekarameliseerde sinaasappels

Gekarameliseerde sinaasappels

Recept categorie Gerecht met fruit
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 sinaasappels
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 4 eetlepels crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was 1 sinaasappel en trek met een zesteur siertjes van de schil.

  2. Schil deze en de andere sinaasappels dik en halveer ze overdwars.

  3. Leg ze in een schaal met de geschilde kanten naar boven.

  4. Besprenkel ze met de Grand Marnier.

  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

  6. Strooi het schaafsel over de sinaasappels.

  7. Verwarm de basterdsuiker in een steelpan met 2 eetlepels water.

  8. Voeg de sinaasappelsliertjes toe.

  9. Haal de pan van het vuur als de stroop lichtbruin is.

  10. Schenk de stroop over de sinaasappels.

  11. Schep de crème fraîche op de sinaasappels en serveer ze licht gekoeld.

Tips / Opmerkingen

Tip: ook lekker met Chocolade slagroomijs (Hertog)

Wijnadvies: Passade sherry cream, Spaanse rode wijn