Gekonfijte zuurkool met makreelfilet en gebakken bospaddenstoelen

      Geen reacties op Gekonfijte zuurkool met makreelfilet en gebakken bospaddenstoelen

 

Gekonfijte zuurkool met makreelfilet en gebakken bospaddenstoelen

Gekonfijte zuurkool met makreelfilet en gebakken bospaddenstoelen

Recept printen Pin
Recept categorie: met vis/ Voorgerecht
Porties: 4
Calorieën: 570kcal
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de makreel:

Voor de zuurkool:

  • 300 gram zuurkool (uitgelekt)
  • 75 gram eendenvet (of roomboter)
  • 5 gekeusde jeneverbessen
  • 75 gram pastinaak
  • 7 gram zoete aardpeer (oranjevlezig (Topinamboer))
  • 2 takjes kervel
  • peper & zout

Voor het garnituur:

  • 150 gram schone bospaddenstoelen (niet te fijngesneden)
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1/2 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml kalfsbouillon
  • bindmiddel (bijvoorbeeld arrowroot of aardappelzetmeel)
  • 5 bieslook (fijngesneden)
  • peper & zout
  • olijfolie (extra virgine)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwijder de graten uit de makreelfilet. Snijd de filets eventueel in vier gelijke porties. De vis wordt vlak voor het serveren gebakken.
  • De salade
  • Schil de pastinaak en de aardpeer en snijd ze in blokjes van ½ cm. Hak de kervelblaadjes zeer fijn.
  • Verhit het vet of de boter met de jeneverbessen in een pan met dikke bodem en meng de zuurkool erdoor. Voeg de groenteblokjes toe en laat op zacht vuur ca. 25 minuten garen. Roer af en toe door.
  • Laat de zuurkool afkoelen en zeef het overtollig vet eruit. Verwijder de jeneverbessen en breng op smaak met peper en zout. Schep de kervel erdoor.
  • Het garnituur
  • Doe de bouillon met sjalot, knoflook en paddenstoelen in een dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
  • Functie: Stomen
  • 90 °C, gedurende 15 minuten
  • Doe het garnituur in een steelpan en bind het met bindmiddel tot het zo dik is als een lichtgebonden bouillon. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie.
  • Serveren
  • Verwarm wat roomboter in een koekenpan op de kookplaat en bak de makreel aan op de huidzijde. Zodra de huidzijde bruin en krokant is, omdraaien en op zacht vuur laten garen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een smalle rechthoek van zuurkoolsalade op het bord. Leg de makreel er dwars op en garneer met het bospaddenstoelengarnituur.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Gekonfijte zuurkool met makreelfilet en gebakken bospaddenstoelen
Hoeveelheid per portie
Calorieën 570 Calorieën van vet 441
% Dagelijkse waarde*
Vet 49g75%
koolhydraten 9g3%
Vezels 5g21%
Eiwit 22g44%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.