Gekruide kipfilet met muntsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Gekruide kipfilet met muntsaus

Gekruide kipfilet met muntsaus

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: Turkije
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr kip
  • 1 zakje tandoori- of gyroskruiden
  • 4 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomaat
  • 1-2 pakjes voorgebakken shoarmabroodjes
  • 1 bekertje Bulgaarse yoghurt
  • verse munt
  • 1 krop friséesla
  • 1 rood uitje
  • 1 kleine paprika
  • 3 tomaten
  • zout (zwarte peper)
  • olijfolie
  • azijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Schep de kipfilet om met de kruiden, laat ze 1 uur marineren, snijd ze in reepjes en bak ze in de hete olie goudbruin.
  • Voeg het gesnipperde uitje en 1 teentje knoflook uit de pers toe en bak die op lager vuur mee.
  • Voeg de tomaatstukjes en het vocht toe en laat het gerecht onder roeren 15 minuten zacht pruttelen.
  • Rooster de shoarmabroodjes onder de grill aan beide kanten goudbruin.
  • Meng de yoghurt met 1 teentje knoflook uit de pers en 10 fijngeknipte muntblaadjes.
  • Maak een salade van gescheurde sla, ringen ui, reepjes paprika en plakjes tomaat.
  • Strooi er wat zout en peper over, druppel er 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olijfolie over en meng de salade.