Gekruide soep met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Gekruide soep met garnalen

Gekruide soep met garnalen

Print
Categorie: Soepen, Zeevruchten
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 400 gr verse garnalen
  • 1/2 groene papaya
  • 125 gr aspergebonen
  • 50 gr babymaïs
  • 10 gedroogde rode pepers
  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 25 mm verse Kha gember aan een stuk
  • 1 dunne plak kurkumawortel
  • 2 theelepels gemalen citroengras
  • 1/2 theelepel gehakte Kaffir limeschil
  • 1 theelepel trassi
  • 1 1/2 liter visbouillon
  • 50 gr palmsuiker
  • 50 ml vissaus
  • 50 ml tamarindewater
  • 1 takje Kaffir limebladeren

Bereidingswijze

  • Pel 1/3 deel van de garnalen en maal ze met een vleesmolen fijn.
  • Pel de overige garnalen, maar laat de staarten zitten.
  • Snijd de papaya in kleine dunne strookjes, snijd de aspergebonen en haal de steeltjes van de babymaïs.
  • Week de gedroogde pepers in warm water tot ze zacht zijn en snijd ze daarna in stukken.
  • Hak de sjalotten, knoflook, gember en kurkumawortel in stukken, doe ze samen met het citroengras, de limeschil en de trassi in een vijzel en stamp tot een gladde massa ontstaat.
  • Doe het mengsel met de gehakte garnalen in een mengkom en meng het geheel goed.
  • Breng de bouillon in een diepe pan aan de kook, roer er het kruidenmengsel door en laat het 2 minuten koken.
  • Voeg de papaya, bonen en babymaïs toe en breng het op smaak met suiker, vissaus en tamarindewater.
  • Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het op matig vuur 5 minuten doorkoken.
  • Voeg dan de garnalen toe en laat nog 3 minuten koken.
  • Doe de soep in een terrine en garneer met de limebladeren.