Gelderse stimp-stamp

      Reacties uitgeschakeld voor Gelderse stimp-stamp
Print

Gelderse stimp-stamp

Deze stamppot heeft zijn oorsprong in de Betuwe en werd zowel in de winter als in de zomer gegeten.
Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • 3 dl melk
  • 500 gr andijvie
  • 350 gr mager spek

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout gaar en bereid hiervan met de melk een gladde puree.
  • Was de andijvie enkele malen en snijd hem fijn.
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak die uit.
  • Roer de kleingesneden en goed uitgelekte andijvie door de aardappelpuree en voeg wat spekvet toe.
  • Serveer de stimp-stamp met het uitgebakken spek.
  • Soms wordt ook nog een scheutje azijn aan de stamppot toegevoegd.