Gemarineerde aspergerolletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde aspergerolletjes

Gemarineerde aspergerolletjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 100 gr groene mini-asperges
  • 100 gr rauwe ham
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 mespuntje tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd een klein stukje van de asperges af en kook ze in water met het bouillontablet in ± 4 minuten beetgaar.

  2. Laat ze goed uitlekken.
  3. Klop een marinade van de olijfolie, de azijn, de knoflook, de tijm, het paprikapoeder en wat peper en zout en schenk dit over de nog warme asperges.

  4. Laat de asperges in de marinade afkoelen, neem ze uit de marinade en laat ze uitlekken.

  5. Omwikkel telkens 3 asperges met een plakje ham.