Gemarineerde aspergerolletjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde aspergerolletjes
Print

Gemarineerde aspergerolletjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr groene mini-asperges
  • 100 gr rauwe ham
  • 1 kippenbouillontablet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 mespuntje tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd een klein stukje van de asperges af en kook ze in water met het bouillontablet in ± 4 minuten beetgaar.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Klop een marinade van de olijfolie, de azijn, de knoflook, de tijm, het paprikapoeder en wat peper en zout en schenk dit over de nog warme asperges.
  • Laat de asperges in de marinade afkoelen, neem ze uit de marinade en laat ze uitlekken.
  • Omwikkel telkens 3 asperges met een plakje ham.