Gemarineerde champignons

      Geen reacties op Gemarineerde champignons

 

Gemarineerde champignons

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de champignons schoon en verwijder het onderste gedeelte van de steel.
  2. Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
  3. Bak de champignons op hoog vuur in een scheut olijfolie.
  4. Voeg de tijm, salie, knoflook en sjalot toe en zet de warmtebron iets lager.
  5. Breng op smaak met peper en zout en blus af met de witte wijn. Kook de wijn zachtjes in.
  6. Breng op smaak met rasp en sap van citroen.
  7. Strooi er als laatste bieslook over.

Tips / Opmerkingen

Deze gemarineerde champignons kunnen zowel koud als warm worden gegeten