Gemarineerde garnalen met paprikacompote

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde garnalen met paprikacompote
Gemarineerde garnalen met paprikacompote

Gemarineerde garnalen met paprikacompote

Recept printen Pin
Recept categorie: Zeevruchten
Land van herkomst: Australië
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4
Calorieën: 310kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 600 g garnalen
  • 3 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 limoen (geraspt en geperst)
  • mespunt cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 paprika (in kleine blokjes)
  • 1 theelepel honing
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Hoe maak ik het klaar:

  • Garnalen, 1 sjalot, limoenrasp en -sap door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • In pan met dikke bodem olie verhitten.
  • Rest van sjalot goudbruin fruiten.
  • Paprika zacht meebakken, blijven roeren.
  • Honing, wijn, tijm en 150 ml water toevoegen.
  • Paprika met deksel schuin op pan op matig vuur stoven tot bijna alle vocht verdampt is. Paprika op smaak brengen met zout en peper.
  • Paprikacompote over vier borden verdelen.
  • Garnalen en marinade erop scheppen.

Tips / Opmerking

Geroosterd brood schuin halveren en erbij serveren.
Ook lekker met rijst.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Gemarineerde garnalen met paprikacompote
Hoeveelheid per portie
Calorieën 310 Calorieën van vet 99
% Dagelijkse waarde*
Vet 11g17%
koolhydraten 16g5%
Eiwit 29g58%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.