Gemarineerde garnalen met paprikacompote

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde garnalen met paprikacompote

Gemarineerde garnalen met paprikacompote

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Australische keuken
Totaal tijd 30 minuten
Porties 4
Calorieën 310 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 600 g garnalen
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 1 limoen geraspt en geperst
  • mespunt cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 rode paprika's in kleine blokjes
  • 1 theelepel honing
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Garnalen, 1 sjalot, limoenrasp en -sap door elkaar scheppen.
  2. Op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  3. In pan met dikke bodem olie verhitten.
  4. Rest van sjalot goudbruin fruiten.
  5. Paprika zacht meebakken, blijven roeren.
  6. Honing, wijn, tijm en 150 ml water toevoegen.
  7. Paprika met deksel schuin op pan op matig vuur stoven tot bijna alle vocht verdampt is. Paprika op smaak brengen met zout en peper.
  8. Paprikacompote over vier borden verdelen.
  9. Garnalen en marinade erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Geroosterd brood schuin halveren en erbij serveren.

Ook lekker met rijst.

Voedingsfeiten
Gemarineerde garnalen met paprikacompote
Hoeveelheid per portie
Calorieën 310 Calorieën van vet 99
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 11g 17%
Totaal koolhydraten 16g 5%
Eiwit 29g 58%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.