Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

      Geen reacties op Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

 

Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

Recept printen Pin
Recept categorie: Bijgerecht/ met gevogelte/ met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 kip (ontbeend met vel)
  • 2 el sake
  • 2 ½ el sojasaus
  • ½ el mirin
  • ½ el palmsuiker
  • bosui (fijngesneden)
  • limoen

Extra nodig :

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng alle ingrediënten voor de saus (sake, sojasaus, mirin en palmsuiker) in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.
  • Leg de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven op 80 °C gedurende 15 minuten.
  • Meng de warme kip met de saus en laat 15 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Leg de kip op een zeef en vang de marinade op in een sauspan. Kook de saus in tot een dikkere saus (lakken).
  • Verwarm de BBQ voor op circa 200 °C of verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 °C.
  • Rooster de gemarineerde, gegaarde kippendijen totdat ze gekleurd en warm zijn. Dit duurt 10-15 minuten.
  • Lak ze een keer met de Yakitori saus en rooster ze nog een keer.
  • Lak ze aan het eind nog een keer en serveer met partjes limoen en fijn gesneden bosui.

Tips / Opmerking

De bereiding van de kip kunt u van tevoren al doen.