Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

      Geen reacties op Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

 

Gemarineerde kippendijen met Yakitori saus

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 4 kippendijen ontbeend met vel
  • 2 el sake
  • 2 ½ el sojasaus
  • ½ el mirin
  • ½ el palmsuiker
  • bosui fijngesneden
  • limoen

Extra nodig :

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus (sake, sojasaus, mirin en palmsuiker) in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken tot de saus iets is ingedikt.
  2. Leg de kippendijen in een stoomovenpan met gaatjes en plaats in de stoomoven op 80 °C gedurende 15 minuten.
  3. Meng de warme kip met de saus en laat 15 minuten op kamertemperatuur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Leg de kip op een zeef en vang de marinade op in een sauspan. Kook de saus in tot een dikkere saus (lakken).
  5. Verwarm de BBQ voor op circa 200 °C of verwarm de oven voor op circulatiegrill 200 °C.
  6. Rooster de gemarineerde, gegaarde kippendijen totdat ze gekleurd en warm zijn. Dit duurt 10-15 minuten.
  7. Lak ze een keer met de Yakitori saus en rooster ze nog een keer.
  8. Lak ze aan het eind nog een keer en serveer met partjes limoen en fijn gesneden bosui.

Tips / Opmerkingen

De bereiding van de kip kunt u van tevoren al doen.