Gemarineerde krabbetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde krabbetjes

Gemarineerde krabbetjes

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg in 4 stukken verdeelde krabbetjes

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 fijngesnipperde grote ui
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree 68 gr
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 dl kippenbouillon tablet
  • 2 eetlepels worcestershiresaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ± 3 minuten. 

  2. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe. 

  3. Roer goed en schenk het dan over in een grote pan of schaal. 

  4. Leg de krabbetjes in de marinade en zet ze afgedekt tenminste 3 uur in de koelkast.

  5. Plaats een aluminium lekbakje onder het rooster in de houtskoolas, leg de krabbetjes op het rooster en grill ze 5 minuten aan elke kant.

  6. Bestrijk ze met de marinade. 

  7. Laat ze nog zo'n 50 minuten roosteren, waarbij u ze herhaaldelijk keert en met de marinade bestrijkt.

  8. Laat het gare vlees op een vleesplank uitlekken en snijd het hierna tussen de botten los.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een pittige pruimensaus.