Gemarineerde krabbetjes

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde krabbetjes

Gemarineerde krabbetjes

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg in 4 stukken verdeelde krabbetjes

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (68 gr)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 dl kippenbouillon (tablet)
  • 2 eetlepels worcestershiresaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ± 3 minuten. 
  • Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de ingrediënten toe. 
  • Roer goed en schenk het dan over in een grote pan of schaal. 
  • Leg de krabbetjes in de marinade en zet ze afgedekt tenminste 3 uur in de koelkast.
  • Plaats een aluminium lekbakje onder het rooster in de houtskoolas, leg de krabbetjes op het rooster en grill ze 5 minuten aan elke kant.
  • Bestrijk ze met de marinade. 
  • Laat ze nog zo'n 50 minuten roosteren, waarbij u ze herhaaldelijk keert en met de marinade bestrijkt.
  • Laat het gare vlees op een vleesplank uitlekken en snijd het hierna tussen de botten los.

Tips / Opmerking

Lekker met een pittige pruimensaus.