Gemarineerde lamskarbonades

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde lamskarbonades

 

Gemarineerde lamskarbonades

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Lamsvlees
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 schouderkarbonades

Voor de marinade:

  • 60 gr gedroogde tamarinde
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 1/2 theelepel bruine suiker
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel ketjap

Voor de saus:

  • 1 eetlepel citroen- of limoensap
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 1/2 eetlepel boemboe satépoeder
  • 1 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de karbonades hierin 3-3 1/2 uur.

  2. Keer het vlees zo nu en dan om.

  3. Maak een saus van de sausingrediënten.
  4. Leg de karbonades op het rooster van een heet houtskoolvuur en rooster ze eerst 5 minuten aan elke kant.

  5. Bestrijk ze daarna met de saus, rooster ze weer 5 minuten, draai ze om, bestrijk ze met de saus en rooster ze nogmaals 5 minuten.