Gemarineerde lamskarbonades

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde lamskarbonades

 

Gemarineerde lamskarbonades

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Lamsvlees/ met vlees
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 6 schouderkarbonades

Voor de marinade:

  • 60 gr gedroogde tamarinde
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 1/2 theelepel basterdsuiker
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1 theelepel ketjap manis

Voor de saus:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 knoflook
  • 1 1/2 eetlepel boemboe satépoeder
  • 1 1/2 theelepel gember
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de karbonades hierin 3-3 1/2 uur.
  • Keer het vlees zo nu en dan om.
  • Maak een saus van de sausingrediënten.
  • Leg de karbonades op het rooster van een heet houtskoolvuur en rooster ze eerst 5 minuten aan elke kant.
  • Bestrijk ze daarna met de saus, rooster ze weer 5 minuten, draai ze om, bestrijk ze met de saus en rooster ze nogmaals 5 minuten.