Gemarineerde lamskebab

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde lamskebab

 

Gemarineerde lamskebab

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees, Lamsvlees
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr in grote stukken gesneden plakken lamsbout
  • een takje rozemarijn

Voor de marinade:

  • 2 dl witte wijn
  • 1/2 dl olijfolie
  • het sap van 1 citroen
  • 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte oregano
  • 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een marinade van de genoemde ingrediënten en laat het lamsvlees 1 uur marineren, waarbij u de stukken vlees een paar maal omdraait.

  2. Neem het vlees uit de marinade, laat het uitlekken en rijg de stukken vlees aan 4 met olie bestreken roosterpennen.

  3. Leg de pennen op het rooster van een heet houtskoolvuur en rooster ze een kwartier, waarbij u ze steeds bestrijkt met het takje rozemarijn dat u in de marinade doopt.

  4. Draai de stukken vlees, als ze aan één kant gaar zijn om en rooster ze aan de andere kant.

  5. Blijf ze met de marinade bevochtigen.