Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip

      Geen reacties op Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip

 

Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip
Print

Gemarineerde olijven en witlof en roodlof met dip

Categorie Gerecht met kaas, Koude Hapjes, Voorgerecht
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de crème:

Voor de gemarineerde olijven:

Benodigdheden:

  • 2 stronken witlof
  • 3 stronken roodlof

Hoe maak ik het klaar:

  • Verdeel de mascarpone in 2 x 150 gram en roer los. Breng één deel op smaak met yuzu en één deel met de truffelsalsa.
  • Breng de crèmes op smaak met peper en zout.
  • Bewaar tot serveren in de koelkast.

Serveren:

  • Schep de crème in twee schaaltjes en snijd de onderkant van de witlof en roodlof.
  • Haal de bladeren los en steek ze in de crème. Serveer direct.

Marineren:

  • Maak van de citroenschil zestes m.b.v. een zesteur.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakken.
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak licht.
  • Verwarm de olijfolie met de rozemarijn, citroen en knoflook.
  • Laat de olie 2 uur trekken en laat afkoelen. Voeg nu de olijven toe en laat het minimaal 3 dagen marineren.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk als hapje voor oudejaarsavond!