Gemarineerde peer met Parmaham

      Reacties uitgeschakeld voor Gemarineerde peer met Parmaham

 

Gemarineerde peer met Parmaham

Gemarineerde peer met Parmaham

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Voorgerecht
Porties: 6
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 1 blik halve peren
  • 3 plakken Parmaham
  • walnoot
  • ijsbergsla
  • olijfolie
  • 1 witte boterham
  • Voor de saus:
  • sinaasappelsap
  • zoetstof
  • gembersiroop
  • sinaasappellikeur

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de peren uitlekken en snijd daarna in stukjes.
  • Doe 100 ml. sinaasappelsap, een eetlepel gembersiroop en een scheut sinaasappellikeur in een steelpan en laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Eventueel zoetstof naar smaak toevoegen.
  • Voeg de stukjes peer toe. Laat het daarna goed afkoelen.
  • Hak de walnoten in kleine stukjes.
  • Snijd de Parmaham in kleine stukjes en bak met een klein beetje olijfolie de ham krokant.
  • Snijd van 1 witte boterham de korsten af en snijd de plak in repen en daarna in blokjes. Sprenkel er olijfolie over en zout. Bak ze daarna tot ze goudbruin zijn.
  • Als de saus en de peren goed afgekoeld zijn, laat de peren uitlekken maar vang het vocht wel op. Maak eventueel de saus iets dikker met sauzenbinder.
  • Verdeel wat gesneden sla over de borden of schaaltjes en leg daarop de stukjes peer, Parmaham, croutons en walnoot. Besprenkel met een beetje sinaasappelsaus.

Tips / Opmerking

marineer de peren het liefst een dag van tevoren zodat de smaken goed in de peren kunnen trekken.