Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

      Geen reacties op Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 50 ml droge sherry
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • zout
  • vergemalen peper
  • 4 speklapjes à la minute
  • 1 prei in ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak kant en klare hutspot uit de koeling

Hoe maak ik het klaar?

  1. Roer de sherry en ketjap tot een marinade.

  2. Breng op smaak met zout en royaal met peper.

  3. Laat de speklapjes minimaal 4 uur in de marinade staan.

  4. Verwarmde oven voor op de grillstand.

  5. Dep de speklapjes droog met keukenpapier.

  6. Grill ze aan beide kanten midden in de oven in ca. 20 minuten gaar.

  7. Snij de prei in ringen en bak in de olie in ca. 4 minuten zacht.

  8. Verwarm de hutspot en serveer met de prei en speklapjes erop.