Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

      Geen reacties op Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

 

Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot


Recept categorie Stamppot
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 50 ml droge sherry
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • zout
  • peper versgemalen
  • 4 speklapjes à la minute
  • 1 prei in ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak kant-en-klare hutspot (koeling 1 kg, Super)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Roer de sherry en ketjap tot een marinade.

  2. Breng op smaak met zout en royaal met peper.

  3. Laat de speklapjes minimaal 4 uur in de marinade staan.

  4. Verwarmde oven voor op de grillstand.

  5. Dep de speklapjes droog met keukenpapier.

  6. Grill ze aan beide kanten midden in de oven in ca. 20 minuten gaar.

  7. Verwarm de hutspot en serveer met de prei en speklapjes erop.