Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

      Geen reacties op Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

 

Print

Gemarineerde speklapjes met kant-en-klare hutspot

Categorie Stamppot
Keuken Nederlandse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 50 ml droge sherry
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • zout
  • peper versgemalen
  • 4 speklapjes à la minute
  • 1 prei in ringen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pak kant-en-klare hutspot (koeling 1 kg, Super)

Hoe maak ik het klaar:

  • Roer de sherry en ketjap tot een marinade.
  • Breng op smaak met zout en royaal met peper.
  • Laat de speklapjes minimaal 4 uur in de marinade staan.
  • Verwarmde oven voor op de grillstand.
  • Dep de speklapjes droog met keukenpapier.
  • Grill ze aan beide kanten midden in de oven in ca. 20 minuten gaar.
  • Verwarm de hutspot en serveer met de prei en speklapjes erop.